Jednání KKV

Milí přátelé,
          posílám dokumenty z jednání KKV. Jednání proběhlo 7.9.před aktivem funkcionářů ZO a OO ČSV Jihomoravského kraje. Většina času byla věnována nákazové situaci moru vč. plodu. Stále se objevují nová ohniska. V Břeclavi u chovatele s 8 ůly a 8 oddělky byl klinicky zjištěn mor v 5 ůlech. Z toho laboratorně potvrzen jen ve 2 ůlech. Ty se budou pálit, zbývající ne. Je to tak podle nové vyhlášky. Druhý případ v Brně Obřanech u včelaře Doležala. Zde v r. 2007 bylo podezření nákazy a v r. 2008 se likvidovali u něho včelstva. Bude mu doporučeno, aby již více nevčelařil.
          KVS předložila plán vyštření měli na mor dle přiloženého rozpisu. Ten se měl ještě aktualizovat, čekal jjsem na ten opravený. Ještě ho neposlali, tak zasílám ten, který předložili 7.9. Až ho obdržím,tak ho přepošlu. Je také možné, že ho přinese Dr. Pantůček 27.9. do Komořan na přednášku. Připomínám důležitost této přednášky, abyste pozvali členy ZO, hlavně začínající včelaře. Ztráty včel, zvláště v některých regionech našeho okresu, jsou velké a měla by se tomu věnovat patřičná pozornost.            
           Dále se velmi krátce, již z časových důvodů projednala situace ve Svazu. Bylo konstantováno, že se jedná o naprosto zbytečnou kauzu. Jednatel KKV, Ing Holý připravil písemný materiál k aktuelní situaci. Všichni přítomní souhlasili. Je téměř totožný se stanoviskem OO Vyškov.
           Dovoluji si vyjádřit svůj názor na vedení cechu profesionálních včelařů. Vedení chybí profesní odbornost po stránce manažerské. Nevyznají se v systemech dotací a chtějí něco, sami neví co, po Svazu. Zbytečně napadli předsedy Svazu za vyjádření k článku př.Jaše o profesním včelaření ve Francii. Jeho názor zde je fundovaný a objektivně hodnotí situaci v profesním včelaření.

Přeji všem zdravá včelstva.  Ing. J. Havránek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář